Herfst

Basisbegrippen!

Peuterspeelzaal Dribbel ligt in Zandvoort-Zuid, heerlijk beschut temidden van de duinen in ons gezellige dorp. Wij zijn gevestigd in de Oranje Nassauschool. De peuterspeelzaal maakt gebruik van een lokaal in deze basisschool en heeft een eigen afgesloten peuterplein, omringd door duinen en voorzien van een zandbak, speelhuis en natuurlijk veel (loop)fietsen en speelgoed.

Boeken

  • De spin die het te druk had – Eric Carle

Liedjes

Alle blaadjes van de bomen zie je naar beneden komen, groen en bruin, groen en bruin liggen allemaal in de tuin. Alle blaadjes van de bomen zie je naar beneden komen, rood en bruin rood en bruin, liggen allemaal in de tuin. Alle blaadjes van de bomen zie je naar beneden komen, geel en bruin geel en bruin, liggen allemaal in de tuin. Alle blaadjes van de bomen zie je naar beneden komen, oranje en bruin oranje en bruin, liggen allemaal in de tuin.

tikke takke regen, tik tak op het dak, tikke takke regen, op de wegen. Plens plens plas plas plas, druppeltjes op mijn regenjas.

Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen, zat kabouter Spillenbeen heen en weer te wippen. Krak zei toen die paddenstoel met een diepe zucht! en twee beentjes vlogen, hoepla in de lucht. Maar kabouter Spillenbeen hield niet op met wippen, op die grote paddenstoel rood met witte stippen. Daar kwam vader Langbaard aan en die zei toen luid: Moet dat stoeltjes ook kapot? Spillebeen schei uit!

Versje: in een webje zit een spin, kijk hij zit er midden in. Op zijn rug draagt hij een kruisje en zijn webje is zijn huisje. Dat heeft het spinnetje zelf gesponnen, Tjonge wat een knappe jongen!

Knutsel activiteiten